Hvad sker der? / Kommende arrangementer / Dukketeater "VILD"
Dukketeaterforestillingen "VILD"
Ny billedrig og universel dukketeaterforestilling, for børn og voksne, om en lille piges mystiske sjælevenskab med et gammelt livsklogt familiestamtræ.

Frida har et hemmeligt sted.
I en krog af familiens have, hvor ingen længere kommer og hvor skoven begynder, står et gammelt træ. Det blev plantet der af Fridas tiptipoldefar for så længe siden, at de fleste nu har glemt det.

I træets selskab ved Frida, hvor hun kommer fra og hvad hun skal. Hun betror det sine tanker, sin frygt, sin tvivl og alle sine ønsker og drømme.

En dag fortæller Fridas forældre, at de skal flytte til en lejlighed i en stor by og Frida beslutter sig for at gemme sig i træet og aldrig komme hjem igen…

Forfatter, instruktør, scenograf og komponist: Giacomo Ravicchio
Medskabende skuespillere: Lars Begtrup og Elise Müller
Dramaturg og oversættelse: Bent Holm
Konstruktion, teknik og værksted: Steen Molls
 
 
”Børn hader forandringer (…) en flytning kan for eksempel være fuldstændig uoverstigelig – og skabe voldsom frustration og vrede. Disse følelser har Meridiano Teatret forvandlet til den billedsmukke og organiske forestilling VILD (…)
Giacomo Ravicchio har igen skabt en dukke, der får så meget liv på scenen, at man helt glemmer, at den ikke er et rigtigt barn. Dukkeførerne Elise Müller og Lars Begtrup fører denne ’Frida’ nænsomt rundt i scenens tillokkende klatretræ. Højt op til hendes yndlingsgren, hvor hun kan ligge og kigge op i himlen med sine tænksomme øjne. For hun vil altså ikke flytte med sine forældre – og hun vil aldrig mere komme ned. (…) Skuespilleren Elise Müller fortæller Fridas historie med loyal stemmeføring og blidt blik. Som den gode fe lader hun Frida blive akkurat så ked af det, at man kan forstå, at hun gør træet til sin bedste ven (…)
VILD er ikke bare en æstetisk dukketeaterforestilling. Det er også en forestilling, der respekterer barnets magtesløshed, når dets forældre beordrer barnet til noget, som barnet ikke kan overskue (…) Det bedste er dog næsten, at VILD ikke indeholder forløjede ord om, at flytningen ender lykkeligt. Til gengæld gennemstrømmes forestillingen af forståelse. En kærlig forståelse, der trøster.”
Anne Middelboe Christensen, Information, maj 2017
Forfatter, instruktør, scenograf og komponist, Giacomo Ravicchio
 
 
 
 
 
Osted Kulturhus - Den Gamle Skole | CVR: 35724990 | Alfarvejen 13, Osted, 4320 Lejre  | niels.osted@gmail.com